Obezita není kalamita

I v letošním roce pokračujeme v rámci projektu Obezita není kalamita v preventivních akcích pro veřejnosti i pro pacienty, kteří řeší obezitu jako svoji nemoc.


V dubnu proběhlo první setkání v prostorách karlovarské nemocnice. V rámci interaktivních přednášek se mluvilo nejen o možnostech chirurgické léčby obezity, ale také o možnostech, jak zavčasu svoji nadváhu řešit konzervativně, jaká pravidla se musí dodržovat než dojde k chirurgickému zákroku,a také jaký je život po tomto zákroku. Díky přítomnosti pacientů, kteří si touto cestou již prošli, se mohli přítomní seznámit s reálnými příklady a i mnoho dotazu směřovalo na lékaře i nutriční terapeutku.


Na závěru prázdnin v sobotu 31. 8. 2024 proběhla další akce zaměřená na veřejnost v rámci zvyšování povědomí o zdravém životním stylu a významu dodržování pravidelné pohybové aktivity v prostorách OC Shopland v KV ve spolupráci s našimi partery.


Nutriční terapeutky návštěvníky zvážily na biometrické váze, která jim ukázala aktuální hodnotu poměru tuku a svalů v těle, BMI, a třeba i metabolický věk. Naměřené hodnoty byly na místě konzultovány. Kdo měl zájem, mohl si nechat změřit i obvod pasu. Jaký máme obvod pasu vypovídá jednoduchým způsobem o možném kardiovaskulárním riziku. A nechyběly ani otázky týkající se úpravy jídelníčku.
Další akce v letošním roce se chystá na 15. 10. 2024.

 

Barometr zdraví
Barometr zdraví



DiaKar, z. ú.
U Řempa 895/14
360 17 Karlovy Vary
IČO: 04226500



www: www.diakar.cz
Datová schránka: 59ymchk
Bankovní spojení: Komerční banka, a.s.
Číslo účtu: 115-089 855 0227/0100


Všechna práva vyhrazena © DiaKar, z. ú. 2023