Barometr zdraví Cheb

Dne 17. 10. 2023 proběhl v Nemocnici Cheb ve spolupráci s nemocnicí Barometr zdraví. Každoročně si návštěvníci mohli nechat změřit cukr a cholesterol v krvi, krevní tlak či nechat zvážit na biometrické váze. Navážené hodnoty byly na místě konzultovány a v rámci konzultaci byly konzultovány jídelníčky i stravovací návyky.

Nechyběla ani onkologická prevence od Bellis – prevence rakoviny prsu, Ilco poukazovalo na plnohodnotný život s pytlíkem (vývodem).

Na stanovišti Státního zdravotního ústavu probíhala edukace na téma Zdravé stárnutí a Proč nekouřit.

A kdo chtěl, tak si mohl zacvičit pod dohledem nebo se mohl nechat krátce namasírovat od studentek zdravotní školy v Chebu.

Zástupkyně lékárny dr. Max informovala zejména o doplňcích stravy vhodných pro diabetiky a zároveň rozdávala balení hroznových cukrů. Hroznový cukr by měl mít každý diabetik vždy po ruce jako první pomoc při nastupující hypoglykemii.

Zástupkyně Centra pro zdravotně postižené karlovarského kraje informovala o nabídce služeb, které poskytují a zástupkyně VZP informovali o preventivních programech.

Na akci pomáhali nejen členové naší organizace, ale i studentky a studenti zdravotní školy Cheb pod vedením své paní učitelky Breňové.

Na našem stanovišti dostal každý tašku s edukačními materiály, DiaKar magazínem a vzorky od našeho partnera Sladidla FAN.

O všechna stanoviště byl projeven velký zájem, což nás potěšilo a utvrdilo v přínosu a významu preventivně osvětových akcích.

Děkujeme všem za účast a partnerům za podporu těchto preventivně osvětových akcí.

Image



DiaKar, z. ú.
U Řempa 895/14
360 17 Karlovy Vary
IČO: 04226500



www: www.diakar.cz
Datová schránka: 59ymchk
Bankovní spojení: Komerční banka, a.s.
Číslo účtu: 115-089 855 0227/0100


Všechna práva vyhrazena © DiaKar, z. ú. 2023