Barometr zdraví Karlovy Vary

Dne 14. 10. 2023 proběhl v prostorách OC ve spolupráci s Karlovarskou krajskou nemocnicí Barometr zdraví v Karlových Varech.

Každoročně si návštěvníci mohli nechat změřit cukr a cholesterol v krvi, krevní tlak, nechat zjistit krevní skupinu či nechat zvážit na biometrické váze. Navážené hodnoty se na místě konzultovali s nutričními terapeutkami, které konzultovali i vše, co se diet a stravy týká. Kdo si nechat změřit cukr a cholesterol, dostal jedno balení hroznového cukru od našeho partnera lékárny dr. Max. ¨

A na jednom ze stanovišť byla možnost vyzkoušet, zda si umíme správně umýt ruce. Jak to probíhalo? Na ruce se nanesla speciální tekutina, která se rozestřela po rukách. Poté se daly ruce pod UV lamu a hned bylo vidět, která místa byla vynechána.

Nechyběla ani onkologická prevence od Bellis – prevence rakoviny prsu, Ilco poukazovalo na plnohodnotný život s pytlíkem (vývodem).

U zástupkyní organizace SONS si mohli návštěvníci vyzkoušet chůzi v brýlých či jiné pomůcky pro slepé a slabozraké.

Na stanovišti Státního zdravotního ústavu probíhala edukace na téma dentální hygiena a duševní zdraví.

A kdo chtěl, tak si mohl vyzkoušet cvičit pár cviků z jógy nebo se jen protáhnout pod odborným dohledem paní Skořepové.

Nechyběl ani stánek Českého rozhlasu, kde jsme měli možnost se prezentovat ve čtvrtek 12. 10. 2023.

Největší prostor byl zastoupen Aquaforem a Lázněmi Františkovy Lázně. Zde bylo k dispozici kolo štěstí a byla možnost si nechat zdarma dát parafinový zábal na obě ruce.

Na našem stanovišti dostal každý tašku s edukačními materiály, DiaKar magazínem a vzorky od našeho partnera Sladidla FAN.

Na akci pomáhali nejen členové naší organizace, ale i studentky a studenti zdravotní školy K. Vary pod vedením své paní učitelky Gajdošové.

O všechna stanoviště byl projeven velký zájem, což nás potěšilo a utvrdilo v přínosu a významu preventivně osvětových akcích.

Zároveň vyšlo nové číslo DiaKar magazínu.

Děkujeme všem za účast a partnerům za podporu těchto preventivně osvětových akcí.

Image



DiaKar, z. ú.
U Řempa 895/14
360 17 Karlovy Vary
IČO: 04226500



www: www.diakar.cz
Datová schránka: 59ymchk
Bankovní spojení: Komerční banka, a.s.
Číslo účtu: 115-089 855 0227/0100


Všechna práva vyhrazena © DiaKar, z. ú. 2023